Janke Stalman-Mars

Met sommige mensen is het superfijn samenwerken. Janke Stalman-Mars is zo’n top collega. Met haar grote passie voor het werken met mensen met een verstandelijke beperking én een grenzeloze creativiteit om hen te laten bewegen levert zij een grote bijdrage aan het beweegplezier binnen de organisaties waar ze werkt.

Janke schreef dit gastblog over ‘stiekem bewegen’. Bovendien deelt ze enkele Beweegpret-plannen. Je kunt ze onder het blog downloaden.

Gastblog van Janke Stalman-Mars

“Mijn cliënten trekken dagelijks hetzelfde spel uit de kast. Ondanks de versleten dobbelsteen, de afgebladerde pionnen en het grauwe speelkleed beleven ze enorm veel plezier aan “mens erger je niet”. En dit elke dag opnieuw.

Wat maakt het dat ze elke dag te porren zijn voor een gruwelijk spelletje “mens erger je niet” maar niet elke dag mee willen naar de fitness om lekker in beweging te zijn?

Vaak weten cliënten hier verscheidene redenen voor te verzinnen: “ik heb op mijn werk al genoeg bewogen” of “mijn grote teen doet zo’n pijn”.

Daarom is het tijd voor een nieuwe denkwijze: stiekem bewegen in de vorm van hun hobby. Cliënten vinden “mens erger je niet” leuk? Prima, dan gaan we dat spelen. Maar wel op een speelkleed van twee bij twee meter waardoor ze om de tafel heen moeten lopen om hun pionnetje te verzetten.

In hun ogen spelen ze een spel, in mijn ogen zijn ze in beweging.”

Pretplannen

Janke schudt ze zomaar uit haar mouw, maar voor veel andere mensen is het helemaal niet zo vanzelfsprekend om zelf te bedenken hoe je mensen creatief in beweging brengt. Daarom ontwikkelde zij pretplannen. Spelletjes waar de cliënten stiekem in beweging zijn.

Benieuwd of dit ook voor jouw cliënten werkt?

Bekijk dan eens dit voorbeeld-pretplan

Of download drie gratis pretplannen op www.beweegpret.com/aanbod/pretplan .

Ben je daarna enthousiast geworden? Schrijf je dan bij Janke in voor een wekelijks pretplan!

Creatief aan de slag met bewegen binnen jullie organisatie?

Willen jullie creatief aan de slag met bewegen binnen jullie organisatie? Neem dan ook contact met Janke op voor de mogelijkheden.

En: Janke en ik werken graag samen. Ik vanuit het thema gedragsverandering, zij vanuit praktische werkvormen om cliënten stap voor stap te verleiden tot bewegen. Dus nodig ons ook gerust samen uit ;-).

Print Friendly, PDF & Email
Share
Share
Tweet
Pin