Het was een mooie uitsmijter van Ferina Lenters toen ik aan het eind van het interview vroeg wat ze nog als laatste mee wilden geven aan de luisteraars van de podcast. Ze zei: ‘behandel een ander niet zoals je zelf behandeld wilt worden’.

In gesprek over DISC

In de Positief Motiveren Podcast sprak ik deze keer met Ferina Lenters en Esther Huisman van TLC Profielen. Zij zijn specialisten op het gebied van DISC en we gingen in gesprek hoe kennis over DISC kan bijdragen aan het nog beter motiveren van anderen.

Ben je nieuwsgierig naar deze podcast? Je kunt deze onderaan deze post beluisteren. Of zoek ‘Positief Motiveren’ in jouw favoriete podcastapp.

Wat kan je met DISC?

Basiskennis van DISC kan je helpen om anderen nog beter te motiveren. Door te leren waardoor iemand het meest in beweging komt, kan je effectiever worden in je behandeling, coaching of het samen bereiken van doelen.

Binnen DISC wordt er vanuit gegaan dat mensen:

  • Meer taakgericht zijn of juist meer mensgericht;
  • Meer extravert zijn of juist meer introvert.

Deze twee schalen vormen de basis van DISC. Dit zit als volgt in elkaar:

DISC stijlen

In deze matrix staat de bovenkant voor taakgericht, de onderkant voor mensgericht.
De linkerkant voor introvert, de rechterkant voor extravert.

Heel belangrijk is dat mensen alle stijlen in zich hebben. Bij de meeste mensen is het wel zo dat één van de stijlen wat vaker zichtbaar is.

Een korte omschrijving per stijl

Ben je benieuwd naar een korte omschrijving? In de podcast gaf Esther een korte omschrijving per stijl. Ik heb dit stukje uit de podcast gehaald en je kunt het hieronder beluisteren. Het kan helpen om dan tegelijkertijd naar de afbeelding hierboven te kijken.

De conclusie van Ferina was dan ook:

Behandel een ander niet zoals jij zelf behandeld wilt worden. Maar behandel de ander zoals hij zelf nodig heeft.

Wil jij een workshop volgen?

Op vrijdag 1 oktober organiseer ik samen met Ferina en Esther een basisworkshop over DISC. Deze workshop vindt plaats via Zoom en duurt van 9.00 – 11.00 uur.

Als je je aanmeldt:

  • Krijg je je eigen persoonlijke DISC profiel – je ontvangt vooraf een link naar een vragenlijst;
  • Volg je de workshop via Zoom. Deze wordt gegeven door Esther. Kan je er echt niet bij zijn? Dan heb je gedurende een week toegang tot de opname.
  • Als bonus kan je na de workshop gebruik maken van een persoonlijke korte toelichting op je profiel van mij, Mariëlle. Deze toelichting duurt ongeveer 30 minuten en vindt plaats via Zoom, telefonisch of eventueel in Assen.

De kosten voor deze workshop bedragen € 95 incl btw. Alleen op 1 oktober doe je mee tegen de kostprijs van het profiel, namelijk € 42,35. Je kunt je aanmelden door te mailen naar marielle@vitalezorgverlener.nl .

De gehele podcast over DISC

Print Friendly, PDF & Email
Share
Share
Tweet
Pin