In mei 2015 werd ik geïnterviewd door Ellen de Lange-Ros van Faxion over impact maken met leefstijlprojecten. Ik vertel in dit interview over mijn werk en mijn bedrijf. Het interview is – op wat kleine details na – nog heel actueel en geeft goed weer hoe ik in mijn werk sta. De serie podcasts is gericht op ondernemers. Maar: Ik denk dat zorgverleners, juist in roerige tijden, ook inspiratie uit deze aflevering kunnen halen.

Vanaf 2006 ben ik zelfstandig ondernemer. Ik had het nooit zo bedacht, maar het is zo gelopen. Ik ben wel lange tijd zoekend geweest als ondernemer, want ik herkende me nooit zo in wat ik als ‘traditionele ondernemers’ zag. Voor mij ging het om de inhoud en de vrijheid om daar op mijn eigen voorwaarden vorm aan te geven. Dat dat nu toevallig in een eigen bedrijf was, was meer bijzaak.

In mei 2015 werd ik door Ellen de Lange-Ros geïnterviewd over ondernemerschap. Dit was in het kader van Masters in Business, door Ellen omschreven als “een gratis podcast-serie, waarin 11 ervaren zelfstandige ondernemers openhartig vertellen over de groei én uitdagingen van hun bedrijf.”

Erg leuk om hier onderdeel van te zijn! En nu ik het interview terugluisterde hoorde ik een aantal boodschappen die niet per se gaan over ondernemerschap, maar meer over leiderschap.

Wat ik terughoorde

Nu ik het interview jaren later weer beluister, hoor ik allemaal aspecten die niet per se gaan over ondernemerschap. Ze gaan over betekenis en over regie nemen over je eigen werk.

In dit interview vertel ik onder andere:

  • Het gaat niet om mij of mijn bedrijf. Het gaat erom wat ik hiermee kan bereiken. Hoe heb ik de meeste impact?
  • Ik kan het niet alleen. Ook ik heb het nodig dat iemand mij af en toe laat zien hoe het makkelijker, anders of leuker kan.
  • Er is geen ‘oei ik groei’ voor ondernemers. Toch zijn er wel overeenkomsten, dingen die je bij mensen met ongeveer evenveel ervaring steeds weer terugziet. (Opmerking in 2019: Dit zie ik ook bij zorgprofessionals. Er zijn zeer universele uitdagingen en thema’s die terugkomen in elke fase.)
  • Kijk niet naar hoe het hoort, maar onderzoek: hoe werkt het bij mij? Zorg ervoor dat je met wat jij bent en wat jij kan, het maximale kunt betekenen in wat jíj belangrijk vindt.

Aan het einde gaat het over blijven bij wat je zelf belangrijk vindt. En zelfs over ‘hoe word je een groot, blij rondje?’ ;-). Maar om dat te begrijpen moet je echt even luisteren.

Impact in de zorg

Het gesprek duurt een half uur. Via de link hieronder krijg je toegang tot de podcast. Je kunt deze direct beluisteren, maar ook downloaden als MP3:

>> Beluister of download de MP3 met het interview

In de podcast noem ik een e-boek. Dit schreef ik in 2015 en is niet meer te downloaden, maar als je me een mailtje stuurt dan zorg ik dat je het alsnog ontvangt.

Ben je benieuwd naar de andere interviews in de Masters in Business reeks, dan kan je je hier aanmelden voor de reeks bij Ellen de Lange-Ros van Faxion: www.faxion.nl/masters-in-business

Wil je weten wat ik mogelijk voor je kan betekenen?

Ik coach zelf zorgprofessionals op precies de thema’s waar ik het 4,5 jaar geleden ook over had.

  • Wat werkt bij jóu?
  • Hoe vind je jouw werkplezier (terug)?
  • Hoe ervaar je (weer) voldoening in je werk?
  • Welke keuzes kan jij maken?

Wil je daar meer over weten? Mail me dan even, dan plannen we – natuurlijk helemaal vrijblijvend – een telefonische afspraak om kennis te maken.

Print Friendly, PDF & Email
Share
Share
Tweet
Pin