Individueel traject positief motiveren en een coachende rol

De de afgelopen jaren volgden veel mensen bij mij een online training of een training op locatie. Zij leerden over Positief Motiveren. Dit kan je inzetten om cliënten te motiveren, maar het grootste deel van de cursisten zet dit in voor het ‘mee krijgen’ van collega’s of teams. Daarbij is er ook altijd aandacht voor het onderdeel ‘zelf gemotiveerd blijven’.

Misschien heeft dit ook jouw interesse, maar heb geen behoefte aan een traject in een groep. Bijvoorbeeld omdat je een ander soort rol hebt met andere uitdagingen, of omdat je liever een individueel traject volgt dat voor jou op maat gemaakt is.

Dat kan! Ik bied hiervoor verschillende mogelijkheden. NB: Qua inhoud is dit traject voor iedereen anders, omdat dit afhangt van je vraag. Qua vorm geef ik je hieronder een aantal mogelijkheden.

Door 1-op-1 te werken:

  • individueel leren over motivatieLeer je wat je nu nodig hebt. Niet leren ‘just in case’, maar ‘just in time’. De goede dingen op het juiste moment, op maat voor jou.
  • Kan je snel aan de slag. Je bent niet afhankelijk van de leerwensen of de planning van collega’s.
  • Ben je flexibel. Je kiest zelf of je live wilt afspreken of telefonisch. Je bepaalt zelf wat je wilt leren en welk traject je kiest. Afspraken maak je op een moment dat voor jou past.

Een 1-op-1 traject is een combinatie van scholing, training en coaching. Waar het accent ligt is helemaal afhankelijk van jouw wensen en doelen. Vragen waar je met mij aan kunt werken gaan over het motiveren van anderen, het motiveren van jezelf of een coachende rol. Voorbeelden zijn:

  • Ik krijg een meer coachende rol. Hoe kan ik deze effectief gaan invullen?
  • Ik heb als bewegingsagoog of therapeut de laatste tijd minder plezier in mijn werk binnen de zorg. Hoe kan ik weer meer plezier en voldoening ervaren?
  • Ik vind het soms lastig om teams steeds weer te motiveren. Hoe pak ik dat handig aan?

Mariëlle Tromp is een prettige coach die de krachten en zwaktes van de cursisten inzichtelijk maakt, zodat je dit kan toepassen in je eigen werkzaamheden. Door deze persoonlijke coachstijl kan je meteen in je eigen werkveld aan de slag met de kennis die je hebt opgedaan.

avatar

Brenda de Jong

Fysiotherapeut & Bewegingswetenschapper

Wat wil jij bereiken?

Er zijn verschillende manieren om 1-op-1 te werken. Wat bij jouw past is afhankelijk van je vraag. Ik denk graag met je mee om te onderzoeken wat voor jou de juiste keuze is.

Pakket 1: Quick Win – zet direct de eerste stap in makkelijker motiveren

Heb je één duidelijke vraag of thema? Wil je in heel korte tijd juist dát leren wat je nú nodig hebt? Dan is het korte en krachtige Quick Win pakket bedoeld voor jou. Je krijgt:

1. Een startgesprek – telefonisch of live in Assen

Tijdens dit gesprek bepalen we wat voor jou de ‘quick win’ is. Hoe kan je zonder veel moeite of aanpassingen veel meer resultaat behalen in je werk? Na dit gesprek heb je een stappenplan om hier direct mee aan de slag te gaan.

2. Eén maand onbeperkte ondersteuning via e-mail en WhatsApp

Gedurende één maand kan je een beroep op mij doen via e-mail. Heb je een dringende vraag? Dan kan je een WhatsApp-bericht sturen.

3. E-learning op maat – toegang tot precies díe video’s die voor jou van toepassing zijn

Je wilt snel aan de slag en hebt geen behoefte aan heel veel informatie. Daarom selecteer ik de video’s die voor jou relevant zijn.

4. Opdrachten speciaal voor jou – toe te passen in de praktijk

Je krijgt oefeningen of opdrachten die je meteen in je dagelijks werk toepast. Je ziet direct het resultaat.

5. Een telefonische evaluatie

Wat heeft deze maand je opgeleverd? Je krijgt tips om dit vast te houden en verder uit te breiden.

 

Pakket 2: Intensief – aan de slag met meerdere thema’s

De meeste vragen zijn wat breder. Mensen willen bijvoorbeeld hun (huidige of nieuwe) functie effectiever invullen. Ze willen hun communicatie verbeteren. Of ze willen zelf minder sleuren en trekken.

Ik dat geval raad ik het Intensief-pakket aan.

Met dit pakket kom je tot nieuwe inzichten en vaardigheden. Je weet je rol met meer gemak in te vullen, je behaalt meer resultaten voor je organisatie en haalt hier zelf ook voldoening uit. Je krijgt:

1. Een uitgebreide kick-off – live in Assen of via telefonisch

Bij dit gesprek kijken we naar jouw korte én lange termijn. Wat is jouw belangrijkste doel? En welke ‘quick win’ kan je op korte termijn behalen? Na deze kick-off heb je je eerste stappen helder.

2. Maandelijkse ‘op koers’-sessie – live in Assen of telefonisch

Ik help je focussen op wat voor jou belangrijk is. Dat doen we door aan het begin van de maand een ‘op koers’-sessie te plannen, waarbij je je strategie bepaalt voor de komende weken.

3. Drie maanden onbeperkte ondersteuning via e-mail, WhatsApp en telefoon

Gedurende drie maanden kan je een beroep op mij doen via e-mail.

Heb je een dringende vraag? Dan kan je een WhatsApp-bericht sturen. Heb je een uitgebreide vraag? Dan kan je een extra telefonische afspraak plannen.

4. E-learning – je krijgt toegang tot alle beschikbare modules

Binnen dit pakket krijg je toegang tot alle video’s die je interessant vindt. De meeste mensen vinden het prettig om gefaseerd toegang te krijgen. We bepalen daarom per maand waar jij behoefte aan hebt. De e-learning wordt aangevuld met oefeningen en opdrachten die je kunt uitvoeren in jouw dagelijks werk.

5. Een telefonische evaluatie

Na 3 maanden heb je een aantal veranderingen doorgevoerd die je werk effectiever maken. We kijken samen terug op jouw successen. Hierdoor leer je hoe je in de toekomst zelf effectief veranderingen door kunt voeren.

Pakket 3: Implementeren

Vanaf september 2020 bied ik een jaarprogramma aan. Dit is er helemaal op gericht om dat wat jij belangrijk vindt te integreren in je dagelijks werk en je dagelijks leven.

Want: we overschatten vaak wat we op een dag of binnen een week kunnen bereiken. Maar we onderschatten waar we over een jaar kunnen staan, als je stap voor stap nieuwe kleine gewoontes integreert.

Je leest er hier meer over.

Anderen motiveren is niet eenvoudig

Ik heb inmiddels een vele zorgverleners binnen verschillende organisaties begeleid. Soms zijn dit zorgverleners die een nieuwe rol hebben gekregen waarin ze anderen (vaak hun collega’s) moeten motiveren. En soms zijn dit zorgverleners die in hun huidige functie effectiever willen leren communiceren en motiveren.

Anderen motiveren is niet eenvoudig. Door je bewust te worden van je eigen stijl, door te leren hoe motivatie werkt en door te leren hoe je zonder sleuren en trekken iemand anders in beweging kan helpen kan je veel resultaten halen.

Voel je je aangesproken? Wil je aan de slag? Of weet je juist nog niet helemaal wat je nodig hebt? Ik denk graag met je mee. Neem contact op via marielle@vitalezorgverlener.nl of via 06-15217661.