Individueel traject positief motiveren en een coachende rol

Ben jij professional in de zorg? En krijg je in je werk steeds meer te maken met het coachen en motiveren van collega’s of teams?
Wil je veel betekenen voor cliënten, maar wil je ook de onderlinge relatie met teams goed houden?

Leer positief motiveren

Dan heb jij misschien behoefte aan nieuwe inzichten, vaardigheden en handvatten om effectief te zijn voor cliënten, terwijl je zelf voldoening uit je werk haalt. Ik noem dat positief motiveren.

Wil jij nú nieuwe stappen zetten met motiveren of met jouw coachende rol?
Wil je direct en praktisch aan de slag jouw vraag?

Dan help ik je graag in een 1-op-1 traject.

Door 1-op-1 te werken:

  • individueel leren over motivatieLeer je wat je nu nodig hebt. Niet leren ‘just in case’, maar ‘just in time’. De goede dingen op het juiste moment, op maat voor jou.
  • Kan je snel aan de slag. Je bent niet afhankelijk van de leerwensen of de planning van collega’s.
  • Ben je flexibel. Je kiest zelf of je live wilt afspreken of telefonisch. Je bepaalt zelf wat je wilt leren en welk traject je kiest. Afspraken kan je maken op verschillende momenten, zodat er altijd wel een moment is dat voor jou past.

Een 1-op-1 traject is een combinatie van scholing, training en coaching. Waar het accent ligt is helemaal afhankelijk van jouw wensen en doelen. Vragen waar je met mij aan kunt werken gaan over het motiveren van anderen, het motiveren van jezelf of een coachende rol. Voorbeelden zijn:

  • Ik krijg een meer coachende rol. Hoe kan ik deze effectief gaan invullen?
  • Ik heb als bewegingsagoog of therapeut de laatste tijd minder plezier in mijn werk binnen de zorg. Hoe kan ik weer meer plezier en voldoening ervaren?
  • Ik vind het soms lastig om teams steeds weer te motiveren. Hoe pak ik dat handig aan?

Spreekt je dit aan? Mail dan meteen om een afspraak te maken >>

[thrive_testimonial name=”Brenda de Jong ” company=”Fysiotherapeut/Bewegingswetenschapper” image=”https://www.vitalezorgverlener.nl/wp-content/uploads/2015/04/Brenda-de-Jong.jpg”]Mariëlle Tromp is een prettige coach die de krachten en zwaktes van de cursisten inzichtelijk maakt, zodat je dit kan toepassen in je eigen werkzaamheden. Door deze persoonlijke coachstijl kan je meteen in je eigen werkveld aan de slag met de kennis die je hebt opgedaan.[/thrive_testimonial]

Er zijn twee manieren om 1-op-1 te werken. Wat bij jouw past is afhankelijk van je vraag. Ik denk graag met je mee om te onderzoeken wat voor jou de juiste keuze is.

Pakket 1: Quick Win – zet direct de eerste stap in makkelijker motiveren

Heb je één duidelijke vraag of thema? Wil je in heel korte tijd juist dát leren wat je nú nodig hebt? Dan is het korte en krachtige Quick Win pakket bedoeld voor jou. Je krijgt:

1. Een startgesprek – telefonisch of live in Assen

Tijdens dit gesprek bepalen we wat voor jou de ‘quick win’ is. Hoe kan je zonder veel moeite of aanpassingen veel meer resultaat behalen in je werk? Na dit gesprek heb je een stappenplan om hier direct mee aan de slag te gaan.

2. Eén maand onbeperkte ondersteuning via e-mail en WhatsApp

Gedurende één maand kan je een beroep op mij doen via e-mail. Heb je een dringende vraag? Dan kan je een WhatsApp-bericht sturen.

3. E-learning op maat – toegang tot precies díe video’s die voor jou van toepassing zijn

Je wilt snel aan de slag en hebt geen behoefte aan heel veel informatie. Daarom selecteer ik de video’s die voor jou relevant zijn.

4. Opdrachten speciaal voor jou – toe te passen in de praktijk

Je krijgt oefeningen of opdrachten die je meestal meteen in je dagelijks werk toepast. Je ziet direct het resultaat.

5. Een telefonische evaluatie

Wat heeft deze maand je opgeleverd? Je krijgt tips om dit vast te houden en verder uit te breiden.

[thrive_link color=”red” link=”mailto:marielle@vitalezorgverlener.nl” target=”_self” size=”medium” align=””]Neem contact op voor een intake[/thrive_link]

Pakket 2: Intensief – aan de slag met meerdere thema’s

Heb je meer vragen of thema’s, doordat bijvoorbeeld je functie gaat veranderen? Wil je focussen op het makkelijker invullen van deze rol? Dan raad ik je aan om te kiezen voor het Intensief pakket. Met dit pakket kom je tot nieuwe inzichten en vaardigheden. Je weet je rol met meer gemak in te vullen, je behaalt meer resultaten voor je organisatie en haalt hier zelf ook voldoening uit. Je krijgt:

1. Een uitgebreide kick-off – live in Assen of via telefonisch

Bij dit gesprek kijken we naar jouw korte én lange termijn. Wat is jouw belangrijkste doel? En welke ‘quick win’ kan je op korte termijn behalen? Na deze kick-off heb je je eerste stappen helder.

2. Maandelijkse ‘op koers’-sessie – live in Assen of telefonisch

Ik help je focussen op wat voor jou belangrijk is. Dat doen we door aan het begin van de maand een ‘op koers’-sessie te plannen, waarbij je je strategie bepaalt voor de komende weken.

3. Drie maanden onbeperkte ondersteuning via e-mail, WhatsApp en telefoon

Gedurende drie maanden kan je een beroep op mij doen via e-mail. Heb je een dringende vraag? Dan kan je een WhatsApp-bericht sturen. Heb je een uitgebreide vraag? Dan kan je een extra telefonische afspraak plannen.

4. E-learning – je krijgt toegang tot alle beschikbare modules

Binnen dit pakket krijg je toegang tot alle video’s die je interessant vindt. De meeste mensen vinden het prettig om gefaseerd toegang te krijgen. We bepalen daarom per maand waar jij behoefte aan hebt. De e-learning wordt aangevuld met oefeningen en opdrachten die je kunt uitvoeren in jouw dagelijks werk.

5. Een telefonische evaluatie

Na 3 maanden heb je een aantal veranderingen doorgevoerd die je werk effectiever maken. We kijken samen terug op jouw successen. Hierdoor leer je hoe je in de toekomst zelf effectief veranderingen door kunt voeren.

[thrive_link color=”red” link=”mailto:marielle@vitalezorgverlener.nl” target=”_self” size=”medium” align=””]Neem contact op voor een intake[/thrive_link]

Een nieuwe rol is niet eenvoudig

Ik heb inmiddels een groot aantal zorgverleners binnen verschillende organisaties begeleid. En steeds weer zie ik: een nieuwe, coachende rol innemen is niet eenvoudig. Bedenk goed in welke mate je hier al voor bent opgeleid én wat je mogelijk voor aanvullende kennis en vaardigheden nodig hebt.

Voel je je aangesproken? Wil je aan de slag? Of weet je juist nog niet helemaal wat je nodig hebt? Ik denk graag met je mee. Neem contact op via marielle@vitalezorgverlener.nl of via 06-15217661.