Masterclass Kapstok voor Gedragsverandering

Een cliënt, waarmee je zo’n goed gesprek had. Maar die je adviezen niet opvolgde…

Je team, waarmee je zulke goede afspraken maakte. Maar helaas is het grootste deel niet uitgevoerd…

Jullie prachtige project, waar zoveel werk en geweldige ideeën in zijn verwerkt. Maar waar helaas maar een handjevol deelnemers aan mee heeft gedaan.

Herken jij deze cliënt? Dit team? Of dit project?

Veel van de mensen met wie ik werk wel.

Die mensen, dat zijn deskundige, enthousiaste professionals. Met doordachte ideeën en oplossingen. Alleen: de moed zakt ze stiekem ook wel eens in de schoenen. Want waarom gaat het nu zo moeizaam, als je andere mensen wilt motiveren?

En ook zelf herken ik dit. Of ik nu in de afgelopen 19 jaar met individuen werkte, met groepen of met hele organisaties: regelmatig was er een moment dat ik mezelf hoorde zuchten en dacht: Waarom dóen ze het nu gewoon niet?

Dat zuchten doe ik niet meer (tenminste: niet om deze reden 😉 ). Die gedachte heb ik ook niet meer. Want inmiddels weet ik uit ervaring: verandering kost tijd. Soms een beetje, soms veel. Maar eigenlijk altijd meer dan je denkt.

Maar: je hoeft te gaan zitten afwachten. Als coach, therapeut, teamleider, projectleider of manager kan je dat proces heel goed beïnvloeden. Je kunt ervoor zorgen dat mensen dit proces goed en duurzaam doorlopen. Niet door ze op te jagen. En ook niet door ze aan hun lot over te laten. Maar juist door op ieder moment dát te bieden, dat bij hun fase van gedragsverandering past.

Masterclass Kapstok voor gedragsverandering

Kapstok voor Gedragsverandering

Wat je wél kunt doen, is afhankelijk van de fase van verandering waar jou cliënt, team of organisatie in is. In ieder fase zijn er dingen die effectief zijn om te doen en andere dingen die je beter kunt laten. Het heeft op dat moment toch geen resultaat, of zelfs een tegengesteld resultaat. 

Het eerst wat ik doe in trainingen is dan ook om cursisten te leren over de fasen van gedragsverandering. Ik leer ze:

  • Hoe deze fasen in elkaar zitten. Wat gebeurt er in elke fase? En hoe lopen ze in elkaar over?
  • Hoe herken je deze fasen bij je gesprekspartner? Wat zegt deze precies? Maar ook: hoe kijkt hij? Hoe zit hij erbij?
  • Op basis hiervan bepaal je wat je wel én niet staat te doen om effectief bij te dragen aan een verandering.  

Voor mij is dit echt de basis. De ‘onderlegger’ van iedere workshop of training. Ik noem het de ‘Kapstok voor Gedragsverandering’, omdat het allerlei methodieken en aanpakken ordent. 

moeiteloos motiveren

Voor wie is deze Masterclass?

Deze Masterclass wordt in de online vorm al twee jaar gevolgd door cursisten die een meerdaagse training over motiveren gaan volgen.

“Het is helemaal gelukt hoor om de video’s te bekijken. Ik vind het erg verhelderend om alle theorie in kleine stappen uitgelegd te krijgen. Om het beter in mij op te kunnen nemen print ik de hand-out uit en lees en schrijf mee tijdens het luisteren.Ik ben benieuwd naar de volgende module!”

Bewegingsagoog.

Maar: je kunt de Masterclass nu ook bekijken als je (nog) geen training volgt. Het geeft je veel inzicht in het proces van verandering van jouw cliënt, team of organisatie! 

Is dit ook iets voor jou?

Deze Masterclass is geschikt voor jou:

  • Als je wilt begrijpen hoe het proces van gedragsverandering werkt
  • Als je wilt leren hoe je iedere fase herkent 
  • Als je wilt weten wat je in iedere fase te doen staat om dit proces te beïnvloeden 

Deze Masterclass leert je hoe dit proces in elkaar zit. Dit wordt op een heldere, overzichtelijke manier uitgelegd zodat dit je handvatten geeft.

Let op: Het is geen gespreksvaardighedentraining. Wel wordt aangegeven op welk moment en in welke fase je technieken uit motiverende gespreksvoering of oplossingsgericht coachen kunt inzetten. 

Wat is een online Masterclass?

Een online Masterclass volg je op je eigen moment, vanachter je eigen computer. Je hebt hier niets bijzonders voor nodig. Als je normaal gesproken een Youtube video kunt bekijken, dan lukt dit ook!

Bij incompany trainingen heb ik in elke groep wel iemand die zichzelf niet zo handig vindt met computers. Toch lukt het iedereen om de de masterclass te bekijken. En kom je er echt niet uit? Dan neem je gewoon contact met mij op!

Hoe werkt het als je deze masterclass wilt volgen?

Ook als je niet deelneemt aan een training of traject is het  mogelijk de masterclass te volgen. Je kunt hem kopen via deze website. Je houdt vervolgens een jaar toegang tot de modules. Je krijgt: 

1. Allereerst natuurlijk: de Masterclass

Natuurlijk krijg je toegang tot de Masterclass, met 3 modules die elk bestaan uit 20 minuten video. Deze video is zit vol informatie aan de hand van dia’s (je kijkt dus niet de hele tijd naar hetzelfde beeld!). 

2. Alle hand-outs en materialen

Je kunt downloaden: 

  • de hand-outs die horen bij de 3 videos. Deze zijn zo vormgegeven dat je kunt meeschrijven. Deze kan je eenvoudig downloaden en printen. 
  • een factsheet over de verschillende rollen in elke fase van gedragsverandering
  • voor projectleiders/teamleiders; werkplaten om je acties te ordenen

Daarnaast vind je volop linkjes naar relevante blogs, artikelen en video’s. 

Kosten van de Masterclass

Deze online Masterclass is op dit moment alleen op aanvraag beschikbaar.