Paaseitjes. Een paar jaar geleden, in 2017, maakte ik er net na Pasen een video over. Waarom is het zo lastig om ze te laten staan?!

Een jaar later, in 2018, deelde ik een aantal tips vóór Pasen. Hoe houd je je aan je voornemens?

En in de jaren daarna merkte ik dat ik helemaal geen zin had om deze video’s te delen. Nog los van dat naar jezelf kijken – zeker als het een paar jaar later is – niet altijd leuk is 🙈.. Maar ook omdat ik merk dat ik elk jaar weer een beetje genuanceerder word.

Komt mijn boodschap wel over?

Wat ik me dan afvraag als ik de video’s weer bekijk is: is het wel duidelijk dat ik er totaal geen oordeel over heb? En dat ik vind dat jij met paaseitjes moet doen wat jij er mee wilt doen? En dat ik het ook prima vind als je wél elk paaseitje eet dat je tegenkomt?

En daarbij: het is dat mijn man de boodschappen doet, maar anders had ik er ook al heel wat gegeten, nog voor Pasen. Dus lijkt het niet alsof ik het zelf allemaal makkelijk kan?

Oftewel: komt mijn boodschap wel over? Dat het van mij echt niet hoeft, maar dat het alleen maar is als jij er iets mee wilt?

Maar ik weet er toevallig wél veel van..

Aan de andere kant: ik weet er toevallig wel veel van.

Ja, allereerst over paaseitjes eten natuurlijk, ik ben dol op chocola. Maar wat ik eigenlijk bedoel is over het proces er achter.

Waarom is het zo lastig om die paaseitjes te laten staan, ook al heb je het je voorgenomen? En wat dan als je het anders wilt doen? Thuis of samen met je cliënten?

Daarom ga ik toch mijn video’s opnieuw met je delen. Voor als je nieuwsgierig bent.

Waarom is het zo lastig om paaseitjes te laten staan?

In 2017 nam ik deze video op. Dit was naar aanleiding van een training die ik de dag na pasen gaf. Daar begon ik met de vraag: Waarom is het zo lastig om paaseitjes te laten staan?

Later die dag maakte ik er deze video over:

In deze video grijp ik terug op de beschrijving van Charles Duhigg. Lees ook het blog:

En hoe laat je ze staan (als je dat wilt 😊)?

In 2018 nam ik het vervolg op deze video op. Stel dat je minder paaseitjes wilt eten. Wat kan je dan bijvoorbeeld doen?

In deze video deel ik 3 ideeën.

Deze ideeën zijn:

  1. Houd de paaseitjes uit het zicht – zet je wilskracht slim in. Want als je een schaaltje paaseitjes op tafel hebt staan, dan heb je voortdurend wilskracht nodig om ze niet te pakken. Haal je ze uit het zicht? Dan scheelt dat heel veel energie!
  2. Kies voor een denkpauze. Bedenk, net als Charles Duhigg, wat jouw trigger was om dit paaseitje te pakken. Het betekent niet dat je hem niet mag pakken, maar wees je bewust waarom je dit doet.
  3. Neem eenmalige beslissingen. Maak daarbij gebruik van de gewoontes en voorkeuren die er misschien al zijn, zoals de vastentijd.

Wil je meer lezen over wilskracht? Lees hier:

Fijne paasdagen!

Ik ben benieuwd op welke ideeën deze video jou heeft gebracht! En of je nu veel paaseitjes, weinig paaseitjes of geen eitjes eet: ik wens je fijne en vrolijke paasdagen toe!

Print Friendly, PDF & Email
Share
Share
Tweet
Pin