In 2018 heb ik weer heel veel mooie dingen mogen doen. Ik heb enorm genoten van de workshops en lezingen die ik op congressen mocht geven. En ik vond het geweldig om nieuwe coaches LeefstijlScan te trainen en aan de slag te gaan met teams die écht werk maken van effectief motiveren.

Veel mensen ervaren het ‘ondernemerschap’ soms als best eenzaam. Zo heb ik het dit jaar zeker niet ervaren. Ik ben ontzettend blij met een aantal collega-ondernemers. Met sommige van hen heb ik vrijwel wekelijks even contact om af te stemmen. Die steun is erg fijn!

lezingen motivatie en masterminden met collega's

Ook was ik blij met de mensen die mij praktisch ondersteunen in mijn werk. Want nee, ik doe het zeker niet alleen! Gelukkig heb ik af en toe hulp van een coach, van een tekstschrijver, van een illustrator, van een presentatie-coach en van een ‘virtuele interieurverzorgster’ die mijn website dit najaar flink heeft afgestoft. Maar ook iemand als mijn boekhouder is een ontzettend belangrijk.

ziekenhuis uitzicht

Er waren in 2018 ook een aantal dingen in mijn privé-leven die invloed hadden op hoe ik mijn werk kon invullen. Ik herstelde van gezondheidsproblemen, waar het nu gelukkig heel goed mee gaat. Er was een intensieve mantelzorgperiode en het nieuws van ziekte van een vriendin moest landen. Kortom: Het Leven.

Soms was dat ook weer aanleiding voor nieuwe inzichten of de start van een blog, zoals bijvoorbeeld deze (uit 2017) en deze (naar aanleiding van mantelzorg voor mijn vader).

Dit heeft er onder andere aan bijgedragen dat ik zelf veel minder uren ben gaan werken. Gelukkig betekent dat niet dat ik minder kan doen. Dat klinkt misschien mysterieus, maar ik ben heel kritisch gaan kijken naar met welk werk ik de meeste waarde toevoeg op het gebied van motiveren. En dat werkt.

Het staartje van 2018

Het staartje van 2018 werk ik niet. Ik vertrek met mijn jongste zoon naar een vriendin in Australië! Een heel bijzondere afsluiting van het jaar.

Vind je het leuk om een inkijkje in die reis te krijgen? Ik ben aan het experimenteren met Instagram en zal daar af en toe een foto plaatsen.

En 2019?

Je kan van alles plannen, maar voor een groot deel gaat het ook om ‘go with the flow’.

Ik ga in ieder geval door met het scholen/trainen van teams. En ook zal ik meer individuele zorgprofessionals gaan trainen en coachen. Ik blijf ook bloggen bij Klik, voor het nieuwe jaar staan ook een aantal vlogs gepland.

Mijn wens voor jou

Ik kijk uit naar 2019. Ik heb zin in zo’n mooi nieuw jaar en ben benieuwd wat dat allemaal gaat brengen.

Mijn wens voor jou is dat je hier ook naar uitkijkt. En natuurlijk wens ik je een fijn en heel gemotiveerd 2019 toe!

Groeten, Mariëlle

Dit blog schreef ik begin december 2018. Ik wil dit graag behouden, maar om het ook actueel te houden heb ik het in februari 2020 ingekort.

Print Friendly, PDF & Email
Share
Share
Tweet
Pin