Wat een eer! Ik mocht Sinterklaas interviewen. Hieronder lees je de reactie van de Sint op mijn meest brandende vragen.

Beste Sinterklaas, wat een eer om u te mogen interviewen. Hoe komt het dat u hier tijd voor heeft?

Tja, ik heb in de loop der jaren en zelfs eeuwen goed leren omgaan met mijn tijd. Ik heb inmiddels een goede planning en een enorm sterk team om me heen. Ik heb echt geleerd om keuzes te maken. Wat doe ik zelf? En waar vraag ik iemand anders voor? En: ik weet duidelijk wat ik wil bereiken. Dit jaar wil ik ook de volwassenen wat meegeven, uw interview-aanvraag kwam voor mij op het goede moment. U interviewt mij toch namens ondernemende zorgverleners, is het niet?

Ja dat klopt. Ik denk dat u een voorbeeld voor hen kunt zijn. U bent eigenlijk zorgverlener, u helpt ontzettend veel mensen. En toch lijkt u zelf zo fit en vitaal. Hoe doet dat?

Nou, het belangrijkste is dat ik mijn werk leuk vind. Het geeft me enorm veel energie! Al die blije kinderen, dat doet me echt goed. Daar doe ik het voor. Dat herkennen de zorgverleners vast wel.

Inderdaad. Maar wat ik ook vaak hoor, is dat ze soms ook zo moe worden. Er lijkt steeds meer te moeten in steeds minder tijd. Er worden zoveel eisen aan ze gesteld.

Ja, dat hoor ik ook vaak. Daar heb ik ook mee te maken hoor. Wist je dat ik bijvoorbeeld dit jaar een kogelvrij vest moet dragen bij de intocht? En dat ik me precies aan het programma moet houden? Ach, al die regels en procedures. Ja, het werk is echt wel anders geworden hoor. Vroeger ging dat allemaal veel gemoedelijker.

Maar toch… U staat er wel weer! Elk jaar bent u echt overal tegelijk aanwezig. Hoe doet u dat?

Zal ik je het geheim vertellen?

Ja graag Sinterklaas…

Eigenlijk is het heel simpel. In de drie weken dat ik in Nederland ben, heb ik het razend druk. Dat is echt het allerdrukste seizoen. Ik slaap nauwelijks en ben dag en nacht in touw.

Maar de rest van het jaar rust ik uit. 

Uh… u rust uit…?

Ja. Het is niet mogelijk om zoveel te bereiken als ik ieder jaar bereik, zonder goed voor mezelf te zorgen. Ik heb me gerealiseerd dat ik dit alleen voort kan zetten als ik voor mezelf zorg.
Kijk, als ik straks terugkom in Spanje neem ik nog een paar weken de tijd om het feest te evalueren met mijn Pieten. We bepalen wat we volgend jaar hetzelfde doen en wat we verbeteren. En daarna, als voor iedereen duidelijk is wat er volgend jaar te doen staat, houd ik me minimaal een half jaar niet met mijn werk bezig. Ik rust uit, schrijf af en toe wat, doe de groentetuin, ga eens lekker hardlopen. En daarna begin ik me langzamerhand weer voor te bereiden op het volgende seizoen werken.

……….!

Maar mag ik de lezers nu iets vragen?

Natuurlijk Sinterklaas

Beste zorgverlener: Wanneer heb jij voor het laatst echt uitgerust? En wanneer heb jij je grenzen duidelijk aangegeven?

We lezen het graag onder dit blog!

Noot van de  redactie: Dit interview is gehouden op 12 november 2013 via Skype. Sint was toen op weg naar Nederland en zijn assistent gaf aan dat Sint alleen op deze dag interviews geeft. De afspraak kon ik inplannen via een online agenda en mocht maximaal 15 minuten duren.

Print Friendly, PDF & Email
Share
Share
Tweet
Pin